До новин

«Океан» завинив державному «Укррічфлоту» $4,5 млн

25 червня, 2015
Борги
«Океан» завинив державному «Укррічфлоту» $4,5 млн

Голова державного підприємства «Укррічфлот» Сергій Головко заявляє, що борг Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» перед ДП складає близько 4,5 млн доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю С.Головка агенції РБК-Україна.

«Сьогодні, з урахуванням індексації курсової різниці різними пенями, сума боргу становить приблизно 100 млн грн, або близько 4,5 млн доларів, які наша компанія хоче повернути», - заявив очільник держкомпанії.

Він розповів, що зараз точиться боротьба за актив між кількома фінансово-промисловими групами. Крім вимог «Укррічфлоту», які виникли в результаті господарської діяльності в 2012-2013 роках, з'явилися вимоги до заводу від групи «Фінанси та Кредит» (група входить в сферу контролю Костянтина Жеваго, в їх інтересах діє компанія Okean B. V.) та компанії «Консалтинг-Гамма», яку відносять до сфери впливу Вадима Новинського.

За словами Головка, сума заявлених цими групами вимог обчислюється мільярдами гривень і, на думку «Укррічфлоту», існують всі ознаки, які свідчать про те, що ці борги були створені штучно - для отримання контролю над заводом.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 20 травня Верховний суд України відхилив касацію голландської компанії Okean B.V., підконтрольної власнику групи «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго, що позбавило бізнесмена останнього шансу зачепитися за Миколаївський суднобудівний завод «Океан».
Коментарі
Додати коментар