До новин

Через борги споживачів перед «Чорноморнафтогазом» опалювальний сезон в Криму може не розпочатись

14 липня, 2015
Борги
Через борги споживачів перед «Чорноморнафтогазом» опалювальний сезон в Криму може не розпочатись

Накопичені борги споживачів ставлять під загрозу виконання заходів з підготовки до майбутнього осінньо-зимового періоду - «Чорноморнафтогазу» потрібні 1,9 мільярда рублів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу компанії.

«Планувалося, що основним джерелом фінансування стануть розрахунки споживачів за газ. Однак на сьогоднішній день заборгованість перед «Чорноморнафтогазом» досягла 2,07 мільярда рублів, у тому числі борги за 2014 - 414 мільйонів рублів», - скаржаться у компанії.

Серед найбільших боржників - промислові підприємства, такі як Кримський содовий завод (404,4 мільйона рублів), «Кримтеплоелектроцентраль» (344,4 мільйона рублів), «Кримгазмережа». Сотні мільйонів заборгували також тепловиробники – «Кримтеплокомуненерго» (468,4 мільйона рублів), «СК «Комфорт», «Ялтинські теплові мереж», а також споживачі Севастополя.

Крім того, на сьогоднішній день подано 45 позовних заяв на суму 1,843 мільярда рублів, з яких задоволено 34 на суму 1,21 мільярда рублів.

За інформацією компанії, рішення судів на користь «Чорноморнафтогазу» - не виконуються.

Фактично, «Чорноморнафтогаз» змушений безкоштовно кредитувати недобросовісних споживачів, тому що відключення боржників зірве роботу об'єктів життєзабезпечення всього Криму.

«Гостра нестача коштів ставить під загрозу виконання заходів з підготовки виробничих об'єктів до надійної роботи в майбутньому опалювальному сезоні», - констатують у компанії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Чорноморнафтогазу» дозволили не платити банку Януковича 156 млн грн.
Коментарі
Додати коментар