До новин

ФГВ звинувачує МВС у незаконних слідчих діях довкола Радикал Банку

20 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ звинувачує МВС у незаконних слідчих діях довкола Радикал Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб поскаржився в Адміністрацію президента та Національний банк України на слідчі дії Головного управляння МВС Києва довкола ПАТ «Радикал Банк», які, на думку Фонду, проводяться з численними порушеннями вимог законодавства.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

За інформацією Фонду, мова йде про те, що 15 липня 2015 року з численними порушенням вимог законодавства України під керівництвом слідчого ГУ МВС Києва Елли Довгаль було проведено обшук та виїмку документів в Радикал Банку, який 9 липня 2015 року було віднесено до категорії неплатоспроможних в зв’язку з порушенням вимог законодавства у сфері готівкового обігу.

«Незважаючи на те, що предметом доказування у кримінальному провадженні є діяльність колишнього власника банку Пасічника А.М. та 5 юридичних осіб, яка мала місце до 2013 року, слідчими вилучено практичну всю документацію, яка була у головному офісі банку, в т.ч. і кредитні справи фізичних осіб та юридичні справи за договорами банківського вкладу щодо 18747 вкладників та оригінали касових документів за період з 1 до 9 липня 2015 року», - говориться у листах Фонду гарантування.

У ФГВ зазначили, що такими діями робота уповноваженої особи Фонду та здійснення тимчасової адміністрації банку фактично заблоковані. Це позбавляє Фонд та його уповноважену особу можливості забезпечити виконання визначених законом функцій, зокрема, в частині відшкодування вкладникам банку в розмірах гарантованих сум.

«З метою припинення зазначених протиправних дій» працівники Фонду повідомили про це Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України.

Фонд та уповноважена особа Фонду на тимчасову адміністрацію ПАТ «Радикал Банк» подали заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національний банк України 9 липня 2015 року відніс до категорії неплатоспроможних Радикал Банк.

 

Коментарі
Додати коментар