До новин

«Смарт-Холдинг» віддав супермаркети «Амстор» компанії Fozzy Group

27 липня, 2015
Банкрутство підприємств
«Смарт-Холдинг» віддав супермаркети «Амстор» компанії Fozzy Group

«Смарт-Холдинг» бізнесмена Вадима Новинського передає мережу супермаркетів «Амстор» компанії Fozzy Group.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «ЛігаБізнесІнформ».

Як повідомляється, вони будуть передані Fozzy Group і почнуть працювати під брендом Сільпо, а торгові центри Амстор збережуть свою оригінальну назву - відповідну угоду досягнуто між компаніями Смарт-Холдинг і Fozzy Group (мережі Сільпо, Фора).

«Сторони погодили і підписали відповідний меморандум, яким обумовлені умови і параметри співробітництва, а також генеральну угоду, в рамках якого укладаються договори оренди по кожному магазину», - сказано в офіційному повідомленні прес-служби.

Планується, що перші Сільпо на місці Амстор почнуть працювати вже в наступному місяці. Інших подробиць сторони не озвучують.

Fozzy Group бере 18 магазинів Амстор, які працюють на території, підконтрольній українській владі, повідомили чотири директори продовольчих мереж.

«По десяти магазинам угоди вже підписані, ще по восьми ведуться переговори. Упевнений, завершаться успішно», - повідомляє директор великої продовольчої мережі, що побажав залишитися неназваним.

Решта два магазина в Києві та Запоріжжі планується передати мережам АТБ-маркет і Varus відповідно.

«З офіційного повідомлення компанії випливає, що Fozzy Group просто орендує магазини та обладнання мережі Амстор і змінить вивіску», - пояснює керуючий партнер консалтингової компанії Retainet Олександр Ланецький.

Він оцінює вартість оренди приміщень в 300-500 грн за один квадратний метр на місяць. Загальний розмір всіх (38) магазинів мережі Амстор перевищував 120000 кв м.

Оренда магазинів - це поширена схема придбання торгової мережі на українському ринку рітейлу. Це дозволяє убезпечити нового власника від старих боргів.

Постачальники поки не можуть отримати свої гроші за поставку товарів у супермаркети Амстор», - визнає директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Мережа Амстор налічувала 38 супер- і гіпермаркетів і безперебійно працювала до кінця минулого року.

Fozzy Group - це найрозвинутіша мережа в Україні. За шість місяців цього року компанія відкрила 20 нових торгових точок: 15 магазинів біля будинку Фора і п'ять супермаркетів Сільпо.

Рітейлер став єдиним з великих гравців, хто відкрив більше магазинів, ніж у першій половині 2014-го (11). Наприклад, його найближчий конкурент - мережа дискаунтерів АТБ-маркет, навпаки, знизив темпи: з 50 у першій половині 2014-го до 10 за аналогічний період цього року.

Нагадаємо, на початку року «Смарт-холдинг» заявляв, що ТОВ «Амстор» фактично банкрут, у банку закладено все майно компанії в рахунок погашення кредитів, і якщо фінансові проблеми не будуть вирішені найближчим часом, тисячі співробітників мережі можуть залишитися без роботи.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у травні «Смарт-холдинг» ліквідував 14 підприємств «Амстор» через реструктуризацію бізнесу.

Коментарі
Додати коментар