До новин

Кошти вкладників Дельта Банку з ознаками дроблення розморозять

30 липня, 2015
Банкрутство фінустанов
Кошти вкладників Дельта Банку з ознаками дроблення розморозять

Із значної частини заблокованих рахунків вкладників Дельта Банку, яких на сьогодні нараховується близько 18 тис. осіб, планується зняти тимчасові обмеження щодо виплати коштів у межах гарантованої суми: доступ до своїх коштів отримають більше 75% із зазначених вкладників.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

У ФГВ пояснили своє рішення тим, що в ході перевірки були встановлені факти несвоєчасного доведення до посадових осіб відділень банку вимог НБУ не нарощувати гарантовані вклади при визнанні банку проблемним, у зв'язку з чим співробітники відділень не виконали встановлені вимоги регулятора.

При цьому обмеження не будуть зняті з рахунків юридичних та фізосіб-підприємців, з рахунків фізосіб-інсайдерів (пов'язаних осіб) банку, а також рахунків фізосіб, вклади яких не гарантуються в рамках закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Крім того, згідно з повідомленням, тимчасовий адміністратор банку протягом двох тижнів звернеться в правоохоронні органи із заявами щодо керівництва Дельта Банку за фактом несвоєчасного доведення до підлеглих інформації про встановлені обмеження НБУ при визнанні банку проблемним.

Нагадаємо, 2 березня Національний банк визнав Дельта Банк неплатоспроможним. Тимчасова адміністрація в банку буде працювати до 2 вересня. На початку червня Фонд гарантування вкладів повідомив, що отримав 8 заявок від потенційних інвесторів на виведення Дельта Банку з ринку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з Дельта Банку було виведено 4 млрд рефінансування на фірми співробітників.

Коментарі
Додати коментар