До новин

Власник Kernel позбувся девелоперського бізнесу

03 серпня, 2015
Ліквідація
Власник Kernel позбувся девелоперського бізнесу

Власник Kernel Андрій Веревський (на фото) ліквідував одну із своїх компаній, яка володіла портфелем проектів в Україні загальною площею 2,7 млн кв. м.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «ДС».

В липні офіційно перестала існувати компанія «КДД Груп» - колись одна з найбільших девелоперських структур України. Ще в грудні 2014 року з ініціативою визнання її банкрутом за борг на суму 400 тис. грн. виступило ПАТ «Цукровий союз «Укррос», а у квітні поточного року суд почав її ліквідацію, вважаючи компанію неплатоспроможною.

Призначений ліквідатором арбітражний керуючий Ігор Борових вже червні представив на судовому розгляді ліквідаційний баланс боржника. У відповідності з ним ніякого майна у ТОВ «КДД Груп» виявлено не було, так само як і грошових коштів на рахунках.

В результаті цього компанія була офіційно ліквідована, а її борги перед двома кредиторами - вже згаданим Цукровим союзом «Укррос» та материнською структурою KDD Group N. V. (Нідерланди) - списані.

ТОВ «КДД Груп» була заздалегідь продуманим кроком у рамках реструктуризації активів українського мультимільйонера Андрія Веревського і його відмови від непрофільного бізнесу. Основним активом екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів, достроково позбавленого свого мандата в 2013 році за поєднання депутатської діяльності з підприємницькою, є холдинг Kernel - найбільший в Україні виробник і експортер соняшникової олії з ринковою капіталізацією на рівні $1 млрд (акції компанії котируються на Варшавській фондовій біржі).

Читайте також: Українські компанії масово ухиляються від сплати боргів

Коментарі
Додати коментар