До новин

Російський Сбербанк переживає проблеми на іноземних ринках

06 серпня, 2015
Збитки
Російський Сбербанк переживає проблеми на іноземних ринках

Сбербанк готується піти зі Словаччини й продає активи своєї дочірньої компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на видання Hospodarske Noviny.

Наразі в Словаччині тривають переговори про те, хто стане власником мережі відділень, якими володіє дочірнья компанія російського Сбербанку.

Сбербанк покидає словацький ринок, бо не має можливості надалі інвестувати кошти в свою «дочку» через запроваджені економічні санкції.

На активи «дочки» Сбербанку, що володіє 4% ринку Словаччини, претендують три покупці: чесько-словацька інвестиційна група Penta, чеська фінансова група J&T і чеський банківський дім CSOB, який входить в бельгійський КВС Group.

«Ми досі вивчаємо пропозицію на придбання. Якщо вона відповідатиме нашій стратегії і буде вигідною у фінансовому плані, ми на неї відповімо», - прокоментували ситуацію у прес-службі російської фінустанови.

Загалом активи Сбербанку в Словаччині оцінюються в 2 млрд євро.

Також зазначається, що готується угода з продажу угорської «дочки» Сбербанку.

Нагадаємо, наприкінці липня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України анулювала ліцензії з проведення операцій на біржі восьми російським компаніям, серед яких був «Дочірній банк Сбербанку Росії». При цьому НКЦПФР в ході засідання прийняла рішення про підтвердження факту контролю громадянами інших держав, які здійснюють військову агресію проти України, над українською «дочкою» Сбербанку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 30 найбільших банків Росії, зокрема і Сбербанк, стали збитковими.

Коментарі
Додати коментар