До новин

Пов'язана з Новинським херсонська компанія завинила кредиторам 500 млн грн

14 серпня, 2015
Борги
Пов'язана з Новинським херсонська компанія завинила кредиторам 500 млн грн

Пов’язана з бізнесменом Вадимом Новинським компанія «Реалтінвестсервіс», яка ще в травні 2015 року звернулася до Господарського суду Херсонської області із заявою про порушення справи про банкрутство, заборгувала своїм кредиторам понад 500 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу суду про порушення процедури банкрутства.

«Ліквідаційною комісією боржника проведені роботи щодо ліквідаційної процедури, в ході якої встановлено наявність кредиторської заборгованості в сумі близько 562,008 млн грн і недостатність майнових активів і коштів для повного задоволення вимог кредиторів, оскільки вартість майнових активів, які до того ж є предметом забезпечення, становить 3 млн 176 тис. 567 грн», - йдеться в рішенні суду.

Слід нагадати, що за позовом саме цієї компанії 2012 року Господарський суд Миколаївської області порушив справу про банкрутство Чорноморського суднобудівного заводу.

Засновником «Реалтінвестсервісу» є офшорна компанія Narvii Continental S. А. з острова Тортола. Ця ж компанія пов'язана з низкою підприємств в Херсоні та Цюрупинську Херсонської області. Вона значиться в числі засновників ПП «Стивідорна компанія «Херсонський морський термінал», на яку оформлений готель «Бригантина» в Херсоні. Саме за юридичною адресою готелю зареєстроване ТОВ «Реалтінвестсервіс».

У листопаді 2014 року Дельта Банк, що нині визнаний неплатоспроможним, звернувся до Госпсуду Херсонської області з позовом до Приватного акціонерного товариства «Готельний комплекс «Бригантина» з вимогою про стягнення з останнього, як з майнового поручителя, 22 млн 759 тис. євро заборгованості за кредитним договором, укладеним між позивачем та ТОВ «Ерфольг-Україна».

ПП «Стивідорна компанія «Херсонський морський термінал» не раз згадувалося в пресі як компанія, що пов'язана зі «Смарт-холдингом» Вадима Новинського. 2006 року вона спільно з австрійською компанією ABH GmbH хотіла отримати контроль над Херсонським морським портом.

Розглянувши матеріали справи, суд ухвалив рішення про початок процедури банкрутства і призначив судове засідання для вирішення питання про визнання боржника банкрутом на 17 серпня поточного року.

«Смарт Холдингу» Новинського належить Херсонський суднобудівний завод.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Смарт-Холдинг» віддав супермаркети «Амстор» компанії Fozzy Group.

 

Коментарі
Додати коментар