До новин

Головного держвиконавця райуправління юстиції Києва покарано за хабар

26 серпня, 2015
Резонансні справи
Головного держвиконавця райуправління юстиції Києва покарано за хабар

Оболонський райсуд Києва 21 липня покарав штрафом до 17 тис. гривень головного державного виконавця Оболонського райуправління юстиції Києва (15 ранг) за хабар у 12 тисяч гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Слідство з'ясувало, що до чиновниці в лютому 2015 року звернувся громадянин з проханням зняти арешт з його майна, накладений згідно з судовим наказом.

Виконавець погодився вплинути на керівника Відділу державної виконавчої служби Оболонського районного управління юстиції в Києві, і назвала вартість цієї «послуги» — 400 доларів. Мовляв, гроші будуть призначатися для цього начальника.

У березні 2015 року виконавець отримала суму двома частинами – 5000 і 7000.

Під час одержання другої частини харара – чиновницю затримали.

Обвинувачена в судовому засіданні вину повністю визнала.

Суд кваліфікував її дії за ч. 2 ст. ст. 369-2 КК України, як отримання неправомірної вигоди для себе з пропозицією надання впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Суд врахував ступінь тяжкості правопорушення (злочин середньої тяжкості), а також особисті характеристики: раніше не судима, у лікаря психіатра і нарколога на обліку не перебуває, за місцем роботи характеризується позитивно.

Обставинами, що пом'якшують покарання, суд визнав щире каяття.

У результаті суддя Сергій Родіонов прийшов до висновку, що її виправлення можливе без ізоляції від суспільства, призначенням покарання у вигляді штрафу.

Чиновниця була визнана винною і отримала покарання у вигляді штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів (17 тис. гривень)

Нагадаємо, аналогічне м'яке покарання чиновнику Мін'юсту напередодні виніс Солом'янський райсуд Києва.

Екс-заступнику директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції, яка була визнана винною в одержанні неправомірної вигоди (ст. 369-2 ч. 2 КК) у розмірі 6 тис доларів, присудили 25,5 тис. гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, топ-чиновниця Мін'юсту, що вимагала хабар, відбулася невеличким штрафом.

Коментарі
Додати коментар