До новин

Економіка України демонструє ознаки стабілізації, - Світовий банк

11 вересня, 2015
Санація
Економіка України демонструє ознаки стабілізації, - Світовий банк

Економіка України демонструє ознаки стабілізації і може почати відновлення вже наступного року за умови продовження структурних реформ.

Про це сказав голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдови Чімао Фан, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми бачимо ранні ознаки стабілізації. Фіскальний дефіцит вдалося скоротити, ми бачимо стабілізацію банківського сектора, відплив капіталів вдалося призупинити. Ми бачимо стабілізацію валютного курсу. Резерви зросли – завдяки допомозі міжнародних організацій. Тобто ознаки стабілізації є. Однак важливо, щоб країна зберегла їх. І це багато в чому залежить від політики влади. Ситуація дуже вразлива. Якщо ми хочемо зростання в наступному році, необхідно продовжувати реформу банківського сектору, енергетичного сектору, проводити судову реформу, покращувати ділове середовище. Це структурні реформи, які вкрай важливі для України. Але я оптиміст в тому, що економіка дійсно почне одужання в наступному році», - сказав Фан.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, днями голова НБУ Валерія Гонтарева на нараді з провідними банкірами заявила, що владі разом з допомогою МВФ вдалося стабілізувати ситуацію на банківському ринку.

Коментарі
Додати коментар