До новин

Неплатоспроможність банку «Фінанси та Кредит» не загрожує банківській системі, - Гонтарева

18 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Неплатоспроможність банку «Фінанси та Кредит» не загрожує банківській системі, - Гонтарева

Голова Національного банку Валерія Гонтарева запевняє, що віднесення банку «Фінанси та Кредит» до категорії неплатоспроможних не становить загрози стабільності банківському сектору.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

«Левова частка активів банку «Фінанси та Кредит» була пов'язана з кредитуванням бізнесу самого акціонера. «Коли довелося розраховуватися з боргами та продавати активи – акціонер у встановлений термін цього не зробив. Хочу вас запевнити, що цей банк не є системним, а його віднесення до категорії неплатоспроможних не становить загрози стабільності банківському сектору країни», – заявила Гонтарева.

Нагадаємо, в травні «Фінанси та Кредит» прийняв Програму фінансового оздоровлення, згідно з якою збільшив статутний капітал на 2,6 млрд. гривень. Крім того, у серпні була оголошена додаткова емісія цінних паперів на 2,5 млрд. гривень.

Також протягом 2015 року проблемна фіну станова двічі отримувала стабкредити – на 700 млн. гривень у лютому та на 750 млн. гривень у червні.

«Зазначимо, що такі кредити були використані виключно для виплати за депозитними вкладами фізичних осіб в обсязі до 200 тис. гривень», - запевняються в НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Фінанси та кредит» луснув.

Коментарі
Додати коментар