До новин

Банк Жеваго помер ще 2009 року, - Гонтарева

05 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Банк Жеваго помер ще 2009 року, - Гонтарева

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева каже, що банк «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго помер ще в 2009 році.

Таку заяву вона зробила в інтерв’ю Zn.ua, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Фінанси та Кредит» фактично помер ще в 2009 році і тільки отримані ним тоді 6,4 млрд гривень рефінансування допомагали тримати його на плаву. Потім вони щось гасили, але після отримання 1,1 млрд за мого попередника пана Кубіва сума отриманого банком рефінансування досягла 4,9 млрд грн при капіталі банку всього 2,8 млрд», — розповіла Гонтарева.

Вона нагадала, що банк був визнаний проблемним і пішов під програму фінансового оздоровлення, під яку йому довелося видати ще два стабілізаційних кредити — на 700 млн грн у лютому і на 750 млн у червні нинішнього року.

«Вони були видані під заставу цілісного майнового комплексу Білоцерківської ТЕЦ та особисту поруку Костянтина Жеваго виключно для виплати за депозитними вкладами фізосіб в обсязі до 200 тис. грн. Чому все затяглося? Тому що він намагався, капіталізував, гасив... Але зрештою не зміг, не зробив того, про що ми йому говорили і домовилися. Тому в банк і була введена тимчасова адміністрація», — зазначила голова НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національний банк України 17 вересня 2015 визнав банк «Фінанси та Кредит» неплатоспроможним, 18 вересня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію.

Коментарі
Додати коментар