До новин

Фірми Коломойського та Онищенка, які спільно з держкомпаніями добувають газ, найбільше винні по ренті

06 жовтня, 2015
Борги
Фірми Коломойського та Онищенка, які спільно з держкомпаніями добувають газ, найбільше винні по ренті

Підприємства Ігоря Коломойського та нардепа з «Волі народу» Олександра Онищенка, є найбільшими боржниками по сплаті за ренту.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Insider.

Вказані фірми що працюють за договорами про спільну діяльність з державними нафтогазовидобувними підприємствами.

Наступного тижня Верховна рада має розглянути питання про зниження рентних платежів для газовидобувних компаній, яка зараз складає 70% від вартості видобутого газу. У парламенті є два законопроекти щодо зниження ренти.

Перший, поданий Кабміном, передбачає зниження з 70% до 20% для держкомпанії «Укргазвидобування». Щодо фірм, які працюють за договорами про СП, то розробники цьому законопроекту хочуть залишити рентну ставку на рівні 70%.

Другий законопроект, зареєстрований представниками всіх парламентських фракцій, передбачає зниження рентної ставки для всіх видобувних підприємств з 70% до 29%. Його активно підтримує Юлія Тимошенко. В уряді вважають, що цим документом лобіюються інтереси власників компаній, що працюють за договорами про спільну діяльність. У першу чергу маються на увазі Коломойський і Онищенко. Саме їх підприємства є найбільшими боржниками по сплаті за ренту. За інформацією видання, вони вже давно виводять гроші від реалізації газу в готівку і не сплачують податки.

«Розмір ренти для їх підприємств не має ніякого значення, тому що сплачувати її вони не будуть. Незалежно від того, чи дозволяє ця сплата працювати «в плюс», чи ні», – пише видання.

Після часткового погашення борг рентних платежів компаній, пов’язаних з Коломойським, складає в сумі 400 млн гривень, а фірм, пов’язаних з Онищенком – 110 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укргазвидобування» через підвищення ренти опиниться на межі банкрутства.

Коментарі
Додати коментар