До новин

НБУ ліквідує Дельта банк Лагуна

06 жовтня, 2015
Ліквідація
НБУ ліквідує Дельта банк Лагуна

Національній банк України 2 жовтня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Дельта банк»

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

У НБУ зазначають, що Дельта банк було віднесено до категорії проблемних в жовтні 2014 року, а 3 березня було прийняте рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

«Головною причиною віднесення Дельта банку до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України», - уточнили у прес-службі.

З урахуванням системного значення Дельта банку Мінфін та НБУ всебічно обговорювали плани реструктуризації боргів банку та можливої участі держави в його рекапіталізації.

«Але, враховуючи незадовільний стан активів банку регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним», зазначили в НБУ.

Нагадаємо, ФГВ вже виплатив вкладникам неплатоспроможного Дельта банку близько 7,2 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ відмовив Державній іпотечній установі в праві стати інвестором Дельта банку.

Читайте також: В Мінінфраструктури розповіли, скільки коштів держпідприємств «осіло» в збанкрутілих банках

Коментарі
Додати коментар