До новин

Екс-регіонал не хоче повертати державі захоплене шляхом банкрутства підприємство

06 жовтня, 2015
Резонансні справи
Екс-регіонал не хоче повертати державі захоплене шляхом банкрутства підприємство

Колишній регіонал не хоче повертати підприємство у державну власність.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Znaj.ua.

Відбулося засідання господарського суду Черкас у справі банкрутства Тальнівсього комбінату хлібопродуктів.

Нагадаємо, минулого року влітку підприємство було визнано банкрутом і продано підприємству ексрегіонала Олександра Короткова за 17 мільйонів гривень. За експертними оцінками, вартість підприємства є більш ніж удесятеро вищою – 200 мільйонів гривень.

«Цю справу знову повернув до черкаського суду як до першої інстанції Верховний суд України, він визнав процедуру банкрутства незаконною. За цією справою суд всіляко затягується. Із лютого з різних причин його переносять», - говорить громадський активіст Юрій Стригун.

У липні цього року Вищий господарський суд України визнав приватизацію Тальнівського комбінату хлібопродуктів незаконною, адже це підприємство є одне з тих, що не підлягає приватизації. Цим фактично повернув підприємство в державу. Однак колишній регіонал не хоче віддавати підприємства у державну власність. Він відстоює свою правоту в господарському суді Черкас, а також намагається через своїх представників поставити свою людину арбітражним керуючим – тимчасом розпорядником підприємства.

«Коротков скороставшись тим, що при владі був Янукович, фактично вкрав це підприємство. Він довів його до банкрутства і викупив у незаконний спосіб. І навіть після того, як колишня «Партія регіонів» перестала бути при владі, намагається лишити собі підприємство», - говорить активіст.

На його думку, теперішня влада не надто зацікавлена поставити крапку в цій справі й повернути остаточно підприємство у держвласність.

«Бачу в уряду Яценюка принципово інший підхід до пошуку грошей для бюджету. Він їх шукає скрізь за кордоном. Хоча під ногами, в Україні, у нього курка, що несе золоті яйця. Чомусь він не хоче опуститися й підняти її», - обурюється Стригун.

Нагадаємо, Тальнівський комбінат хлібопродуктів за минулий рік приніс 322 мільйони гривень доходу. Оскільки підприємство перебувало у приватній власності, держава не доотримала понад 100 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава може повернути собі Тальнівський комбінат хлібопродуктів, що є найбільшим в Україні експортером борошна.

Коментарі
Додати коментар