До новин

Мін’юст наказав продавати арештоване майно на електронних торгах

09 жовтня, 2015
Законодавство
Мін’юст наказав продавати арештоване майно на електронних торгах

Міністерство юстиції України видало наказ № 1885/5 від 2 жовтня 2015 року «Про реалізацію арештованого майна шляхом проведення електронних торгів».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

6 жовтня Наказ було зареєстровано в Міністерстві юстиції України.

«Відповідно до статті 62 Закону України «Про виконавче провадження» та з метою удосконалення процедури реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів

НАКАЗУЮ:

1. Уповноважити державне підприємство «СЕТАМ» на здійснення заходів із супроводження програмного забезпечення системи електронних торгів, технологічного забезпечення, збереження та захисту даних, що містяться у ній, організацію та проведення електронних торгів, виконання інших функцій, передбачених Тимчасовим порядком реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 16 квітня 2014 року № 656/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16 квітня 2014 року за № 427/25204 (зі змінами) (далі – Порядок).

2. Арештоване майно, передане на реалізацію відповідно до вимог  Порядку, до набрання чинності цим наказом, продовжує реалізовуватись державним підприємством «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України до 23 жовтня 2015 року включно.

3. Державному підприємству «Інформаційний центр» до 25 жовтня 2015 року передати права адміністрування системи електронних торгів державному підприємству «СЕТАМ».

4. Департаменту державної виконавчої служби (Терлецька О.О.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра з питань виконавчої служби Шкляра С.В.», - йдеться в документі.

Наказ видано за підписом першого заступника міністра Наталії Севостьянової.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, приватні електронні торгові майданчики тепер можуть стати партнерами СЕТАМ з продажу арештованого майна.

Коментарі
Додати коментар