До новин

Київ призупинив виплати за зовнішнім держборгом

09 жовтня, 2015
Борги
Київ призупинив виплати за зовнішнім держборгом

Київська міська рада прийняла рішення призупинити виплати за зовнішнім держборгом, зокрема, мораторій стосується виплат за єврооблігаціями 2005 і 2011 років.

За відповідне рішення проголосували 90 депутатів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Боргові зобов'язання столиці сягають 18 млрд гривень.

«Сьогодні бюджетна комісія на своєму засіданні прийняла одноголосне рішення рекомендувати Київраді ввести з 6 листопада 2015 року тимчасове призупинення платежів з обслуговування і погашення місцевих зовнішніх боргів, які були залучені в 2005 році та 2011 році», - заявив голова Комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, співголова фракції «УДАР – Солідарність» Андрій Странніков.

Зокрема мова йде про єврооблігації, випущені Києвом у 2005 році на суму 250 млн доларів, і в 2011 році - на 300 млн доларів для рефінансування іншого зовнішнього боргу.

Під час своєї презентації, Странніков додав, що боргові зобов'язання Києва становлять 18 млрд гривень, а щорічне обслуговування даних боргів обходиться в суму близько 2 млрд.

«Сьогодні сторони у переговорах щодо реструктуризації зближують свої позиції», - сказав столичний чиновник.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, транш від МВФ під питанням, бо Фонд незадоволений темпами реформ в Україні.

Коментарі
Додати коментар