До новин

Порошенко просить НБУ та ФГВ приєднатися до порятунку вкладників збанкрутілих банків

23 жовтня, 2015
Законодавство
Порошенко просить НБУ та ФГВ приєднатися до порятунку вкладників збанкрутілих банків

Президент України Петро Порошенко звернувся до голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої та директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна з проханням долучитися до роботи Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності над законопроектом, спрямованим на збереження заощаджень вкладників неплатоспроможних банків.

Про це йдеться на сайті президента України, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Таким чином Порошенко відповів на електронну петицію про прийняття законопроекту 2188-1 «Про розширення інструментарію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб» (в якій йдеться про порятунок депозитів вкладників неплатоспроможних банків).

Своє звернення до голів НБУ та ФГВФО Президент пояснив тим, «що НБУ відповідно до законодавства в рамках своїх повноважень повинні сприяти фінансовій стабільності, а основним завданням фонду є забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку»

«Дуже важливо під час розробки і погодження відповідних законодавчих ініціатив врахувати фінансові можливості державного бюджету, частина якого спрямовується на забезпечення обороноздатності нашої країни. Також слід враховувати європейські стандарти і інтереси кредиторів банківських установ», - зазначив президент.

 Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко доручив Шокіну проконтролювати ліквідацію Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар