До новин

ФГВ уточнив, яким вкладникам збанкрутілого банку «Фінансова ініціатива» виплатить кошти

06 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ уточнив, яким вкладникам збанкрутілого банку «Фінансова ініціатива» виплатить кошти

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про виплати вкладникам банку «Фінансова ініціатива» за договорами, термін дії яких вже закінчився.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 4 листопада 2015 року прийняла рішення про виплати вкладникам Банку «Фінансова ініціатива» за договорами, термін дії яких вже закінчився, та за банківськими рахунками», - уточнили  у прес-службі.

Також у Фонді додали, що рішення прийнято після відповідних роз’яснень, які Фонд гарантування отримав від суду. Виплати будуть здійснюватись виключно тим вкладникам, у яких закінчився договір, так, як це відбувається під час дії тимчасової адміністрації.

«Через судову заборону Фонд гарантування не може розпочати ліквідацію Банку «Фінансова ініціатива», отже, не можуть розпочатись виплати за загальним реєстром незалежно від дати закінчення депозитного договору», - пояснив директор юридичного департаменту Фонду гарантування Віктор Новіков.

Тимчасовий адміністратор та Фонд гарантування вже розпочали роботу для відновлення виплат вкладникам. Процес підготовки  триватиме протягом наступного тижня, після чого громадяни, які мають право на отримання відшкодування, зможуть звертатися за належними їм коштами. Дата відновлення виплат та назви банків, через які вони здійснюватимуться, будуть уточнюватись.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд заблокував виплати вкладникам банку «Фінансова ініціатива».

Коментарі
Додати коментар