До новин

Суд арештував гроші «Укрзалізниці» в банку Януковича

12 листопада, 2015
Резонансні справи
Суд арештував гроші «Укрзалізниці» в банку Януковича

Печерський райсуд Києва 30 жовтня задовольнив клопотання слідчого і наклав арешт на рахунки у «Всеукраїнському банку розвитку» Олександра Януковича, на яких знаходяться виведені з «Укрзалізниці» гроші.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне рішення суду.

В ухвалі не уточнюється, яка саме сума перебувала на цих рахунках на момент арешту, однак вказується, що загалом з 1 січня 2013 по 30 червня 2014 року чиновники «Укрзалізниці» «з метою утворення передумов втрати державних активів, на користь цього банку, на підставі незаконно укладених кредитних договорів, незаконно залучили понад 2,5 млрд гривень, за використання яких протиправно сплатили на користь цього банку державні кошти».

Крім того, за даними слідства, в період з 5 лютого по 14 квітня 2014 року заступник начальника «Південно-західної залізниці» незаконно уклав з цим банком, який належить сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, договір про надання овердрафту, «що спричинило тяжкі наслідки».

Конкретно арешт був накладений на депозитний рахунок ТОВ «Мелон 8». У відкритих джерелах вказується, що ця компанія зареєстрована у Донецьку.

Нагадаємо, Гонтарева назвала причиною введення адміністрації у банк ВБР його власника Януковича.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на рахунках неплатоспроможного банку Януковича заарештовано 2,6 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар