До новин

Гонтарева доповість ГПУ про банкірів, чиї фінустанови стали банкрутами

12 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Гонтарева доповість ГПУ про банкірів, чиї фінустанови стали банкрутами

В Нацбанку заявляють, що матеріали на керівників та власників банків, які підозрюються у доведенні банків до банкрутства, готові до передачі у правоохоронні органи, зокрема до Генеральної прокуратури України.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора із посиланням на заяву Валерії Гонтаревої за підсумками розширеного засідання адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яке відбулося за участю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«Усі операції повністю задокументовані, потрібно лише почати працювати. Зібрані всі матеріали з виведення активів, дроблення депозитів тощо. Ми почули розуміння в цьому питанні з боку Генеральної прокуратури та сподіваємось на конструктивну співпрацю», - сказала Гонтарева.

За словами директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, на сьогодні загальна сума претензій в рамках 2149 заяв, поданих Фондом, сягає 132,7 млрд грн, із них 250 заяв - на 99,86 млрд грн, в яких фігурантами є власники та керівники банків.

Нагадаємо, у п’ятницю в Нацбанку відбулося засідання адмінради Фонду гарантування вкладів, у якому взяли участь керівники НБУ, Уряду та представники силових відомств (ГПУ, СБУ, МВС, ДФС, Держфініспекції). Розглядалися питання взаємодії Фонду, НБУ і правоохоронних органів «щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у розкраданні коштів неплатоспроможних банків, а також координації дій з метою повернення виведених злочинним шляхом банківських активів».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ і топ-менеджери найбільших 40 банків обговорили стабілізацію на фінансовому ринку.

Читайте також: Чи звільнять Гонтареву за оборудки з акціями банку-банкрута

Коментарі
Додати коментар