До новин

Власникам банків-банкрутів вручили лише 7 повідомлень про підозру

13 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
Власникам банків-банкрутів вручили лише 7 повідомлень про підозру

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності вважає обурливо недостатніми результати роботи правоохоронних органів у розслідуванні махінацій працівників і власників збанкрутілих банків.

Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками закритого засідання комітету за участю керівника Національного банку заявив глава комітету Сергій Рибалка, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на його прес-службу.

«За даними Фонду гарантування вкладів, загальна сума претензій в рамках більше 2,1 тисяч заяв становить 132,7 млрд гривень, і за цими фактами правоохоронні органи вручили тільки 7 офіційних повідомлень про підозру. Про що це говорить? Коли йдеться про політичних супротивників, правоохоронці, у першу чергу прокуратура, діє», - цитує Рибалку його прес-служба.

«А коли йдеться про розслідування та покарання працівників і власників банків, у результаті дій яких постраждало дуже багато громадян і підприємств, які втратили свої вклади, то результатів практично немає», - заявив він.

Нардепутат нагадав, що парламент ще на початку року прийняв закон про посилення відповідальності банкірів.

Рибалка запевнив, що профільний парламентський комітет активно включиться у діяльність робочої групи при НБУ, яка повинна сприяти і контролювати процес розслідувань діянь недобросовісних банкірів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Гонтарева доповість ГПУ про банкірів, чиї фінустанови стали банкрутами.

Коментарі
Додати коментар