До новин

Кредитори знайшли в процесі санації ХБК масу порушень

16 листопада, 2015
Санація
Кредитори знайшли в процесі санації ХБК масу порушень

10 листопада 2015 року мало відбутися засідання ради кредиторів ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат», на яке, після втручання мера Володимира Миколаєнка, пустили журналістів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Херсон online».

Представник одного з членів Ради кредиторів, ТОВ «ТД «Євразія», Дмитро Тригуб виступив з клопотанням про зміну керуючого санацією. Проти виступив представник ще одного кредитора, ПФУ, за словами якого, потрібен час для вивчення цієї пропозиції і плану санації інвестора ТОВ «Амалтея».

Клопотання кредиторська рада не підтримала, а засідання вирішила перенести на 2 тижні.

За словами Тригуба, у ТОВ «ТД Євразія» вважають, що керуючий санацією Євген Лахненко не справляється з обов'язками. Він зачитав:

«У зв'язку з невиконанням керуючим санацією ХБК Євгеном Лахненком своїх обов'язків згідно з п. 6 ст. 28 закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» клопотати перед Госпсудом Херсонщини про припинення ним повноважень і призначення керуючим санацією Івана Сердюкова.

Враховуючи невідповідність плану санації, який розроблений Лахненко, вимогам діючих нормативних актів, розглянути і врахувати пропозицію інвестора ТОВ «Амалтея» з ДФС і доопрацювати план санації з урахуванням вимог нормативних актів, прийняття рішення про внесення змін до затвердженого плану санації та затвердження нової редакції плану санації .

Клопотати перед Госпсудом про затвердження плану санації в новій редакції з урахуванням пропозиції інвестора ТОВ «Амалтея» в повному обсязі.

Після введення процедури санації ХБК керуючий санацією повинен в 1-у чергу відновити бухоблік і поточну звітність, в т.ч. податкову, провести інвентаризацію майна в процедурі санації і скласти санаційний баланс, відновити оборот акцій ХБК і провести заходи щодо їх дематеріалізації тощо.

Лахненко не провів інвентаризацію майна боржника в санаційної процедури, яка не склав санаційний баланс, не переглянуті збиткові договори оренди. Під час ведення господарської діяльності в процедурі санації не надається належна звітність (податкова та статистична).

Не ведеться робота з упорядкування пакета акцій боржника, його дематеріалізації. Довго не складався план санації. Наданий план фактично є планом ліквідації боржника, тому в основному передбачає продаж об'єктів і нехтує заходами з відновлення виробництва, положення цього плану суперечать один одному.

Формально проводиться робота по поверненню майна ХБК з незаконного володіння та реєстрації цілісного-майнового комплексу за єдиним юридичною адресою. У єдиний реєстр юридичних і фізичних осіб внесено недостовірні відомості» - сказано у зверненні.

При цьому Тригуб підкреслив: ТОВ «Амалтея» є не потенційним інвестором, а інвестором - це зазначено в судових визначеннях. Крім цього, підприємство є учасником впровадження банкротного процесу як інвестор.

«Тому питання, внесене до порядку денного про визначення ТОВ «Амалтея» інвестором не має під собою ніяких підстав», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, знайшовся інвестор для ХБК.

Коментарі
Додати коментар