До новин

Порошенко схвалив закон про посилення відповідальності банкірів

07 березня, 2015
Законодавство
Порошенко схвалив закон про посилення відповідальності банкірів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності власників банків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі голови держави.

Закон, що його ухвалила 2 лютого Верховна Рада, вводить кримінальну відповідальність для керівників і пов'язаних з банками осіб за доведення фінустанов до неплатоспроможності. Також банкіри зобов'язуються компенсувати збитки від таких банкрутств.

Зокрема посилюється відповідальність за подання неповної звітності (про якість активів, проведення операцій з пов'язаними з банком особами, суть операцій), а розмір штрафу підвищується зі 100-1 000 неоподатковуваних мінімумів до 2 000-5 000 (34-85 тис. гривень).

Сума штрафу для пов'язаних з банком осіб становитиме 5 000-10 000 неоподатковуваних мінімумів (85-170 тис. гривень) у разі визнання банку неплатоспроможним.

Умисне доведення банку до неплатоспроможності буде каратися обмеженням волі на строк від 1 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк разом зі штрафом у розмірі 85-170 тис. гривень.

Документом встановлюється заборона банкам надавати кредити для придбання акцій інших банків і опосередковано здійснювати кредитні операції з пов'язаними з банком особами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховна Рада України на позачерговому засіданні 2 лютого ухвалила президентський Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб".

Джерело фото: сайт президента

Коментарі
Додати коментар