До новин

Інвестори відновлять роботу збанкрутілої буро-вугільної шахти на Кіровоградщині

11 березня, 2015
Санація
Інвестори відновлять роботу збанкрутілої буро-вугільної шахти на Кіровоградщині

Запорізький господарський суд 4 березня 2015 року своїм рішенням затвердив план санації ЗАТ "Енерговугілля" з Олександрії Кировоградської області, згідно з яким у підприємства з’явиться інвестор.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на місцеве видання "Моя Александрія".

Санатором суд призначив Ігоря Лавренова, за словами якого суду належало обрати одне з двох: або визнати "Енерговугілля" банкрутом, або дати шанс на відновлення платоспроможності.

"Або план санації, або ліквідація. Так стояло питання. Але ми зуміли переконати, що здатні залучити інвестора, який погасить існуючі борги і візьме на себе відновлення роботи підприємства", - розповів Лавренов.

Інвестором, за його словами, буде ТОВ "Інвертекс-Олександрія", яке пов'язують із  британцями. Директором "Інвертекс-Олександрія" є Валерій Малоок.

Зараз "Інвертекс-Олександрія" подало заявку до Міністерства енергетики України з проханням прискорити ліквідацію держпідприємства "Трест "Олександріярозрізобуд" і виставити його активи на продаж. "Саме продаж, а не приватизація", - підкреслює Лавренов.

Якщо все піде за планом, то після придбання активів "Інвертекс-Олександрія" обіцяє погасити борги "Енерговугілля" із зарплатні та розпочати роботи з відновлення розрізу "Костянтинівський", розраховані на 3-5 років.

Надалі "Інвертекс-Олександрія" планує займатися видобутком вугілля для Полтавського ГЗК та дніпропетровської фірми "Інтехпроект", повідомив Лавренов.

Санатор стверджує, що перспектива погашення боргів по зарплаті працівникам "Енерговугілля" тепер залежить від оперативності міністерства щодо ДП "Трест "Олександріярозрізобуд" та його активів. "Тут питання взаємопов'язані - прискорити процес в Міністерстві, щоб прискорити процес погашення боргів і почати працювати", - зазначив Лавренов.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, нардеп Яриніч звернувся до прем’єра Яценюка із закликом відновити роботу буровугільного комплексу на Кіровоградщині.

Джерело фото: invtur.com.ua

Коментарі
Додати коментар