До новин

Якщо парламент удосконалить законодавство про банкрутство, Україна підніметься на 100 позицій в рейтингу Doing Business, - Петренко

03 грудня, 2015
Законодавство
Якщо парламент удосконалить законодавство про банкрутство, Україна підніметься на 100 позицій в рейтингу Doing Business, - Петренко

У разі, якщо Верховна Рада внесе необхідні зміни до законодавства про банкрутство, наступного 2016 року Україна має всі шанси переміститись з 141 на 40 місце в рейтингу Doing Business.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час слухань Комітету ВРУ з питань економічної політики 25 листопада 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

В своєму виступі він зазначив, що реформа системи банкрутства є стратегічним завданням, метою якого є запровадження прозорої процедури продажу майна боржника, щоб захистити права як боржника, так і його кредиторів.

Міністр подякував робочій групі Комітету, до якої увійшли й представники Центру комерційного права за плідну співпрацю. Так, за участі ЦПК був розроблений Проект Закону «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)» № 3132, який покликаний прибрати корупційні складові у процедурі банкрутства та забезпечити можливість боржнику добросовісно розрахуватись з усіма боргами.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, прийняття закону про електронне наказне провадження забезпечить зростання україни в рейтингу Doing Business на 75 позицій.

Коментарі
Додати коментар