До новин

Уник відповідальності забудовник, який отримав від мерії 5 мільйонів за підробленим документом і не віддав житло

21 грудня, 2015
Банкрутство підприємств
Уник відповідальності забудовник, який отримав від мерії 5 мільйонів за підробленим документом і не віддав житло

Суд звільнив від кримінальної відповідальності гендиректора ПАТ «Будівельна Компанія «Домобудівник», яка у 2012 році отримала 4,75 млн грн за 15 квартир, досі не отриманих Чернігівською міськрадою.

Про це свідчить вирок Новозаводського районного суду міста Чернігова від 7 грудня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

У червні 2012 року Чернігівська облдержадміністрація виділила виконкому Чернігівської міськради гроші на купівлю житла для чорнобильців. Це мали бути квартири з внутрішнім опорядженням у будинку з готовністю не менше 75%, який мав бути введений в експлуатацію до кінця року.

У листопаді виконком Чернігівської міськради уклав договір з «Домобудівником». Виконком за 5,28 млн грн купив 18 квартир будинку по вул. Андрусенка,2. Відповідно до угоди загальний стан готовності будинку становив 75% і він мав бути введений в експлуатацію до кінця року.

Та у грудні сторони підписали додаткову угоду, де кількість квартир було зменшено до 15, сума договору до 4,75 млн грн, а дату введення в експлуатацію перенесено на 1 квітня 2013 року.

26 грудня 2012 року виконком перерахував підряднику 4,75 млн грн.

Суд встановив, що насправді стан готовності будинку у листопаді 2012 року становив всього 22%. Станом на жовтень 2014 року виконком так і не отримав квартири.

Гендиректор ПАТ «БК «Домобудівник» Анатолій Роговий, який надав неправдиві відомості про стан готовності будинку, визнаний судом винним у службовому підробленні. Зважаючи на те, що Роговий раніше не притягався до кримінальної відповідальності, відмінно характеризується за місцем роботи і проживання, а також є учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, суд призначив йому 4250 грн. штрафу і заборонив протягом 2 років обіймати посади. Однак від відбування цього покарання Роговий звільнений у зв’язку із закінченням строку давності (3 роки).

Основними власниками ПАТ «БК «Домобудівник» є Анатолій Роговий і Володимир Герасимчук. 8 грудня суд визнав підприємство банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Протягом 2008-2012 рр. «Домобудівник» отримав підрядів на 36,89 млн грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Домобудівник» офіційно оголошений банкрутом.

Коментарі
Додати коментар