До новин

Проти колишнього топ-менеджмента банку «Надра» порушили справу на 10 млрд

23 грудня, 2015
Резонансні справи
Проти колишнього топ-менеджмента банку «Надра» порушили справу на 10 млрд

Національна поліція розслідує злочин, вчинений колишнім топ-менеджментом банку «Надра», спільно з його власниками — заволодіння державними коштами НБУ в розмірі 10,4 млрд гривень (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 16 грудня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Під підозрою головного слідчого управління Національної поліції опинилися «колишні посадові особи, власники і керівники ВАТ «Комерційний банк «Надра».

Згідно з судовими документами, в 2008-2014 роках посадові особи фінустанови заволоділи грошима, наданими йому в якості рефінансування на загальну суму 10,4 млрд гривень, «чим завдали збитки державі на вказану суму».

У своєму зверненні в суд поліція просила про доступ до документів, пов'язаних з отриманням рефінансування, їх подальшого використання, повернення. Також слідчі хотіли отримати накази про призначення, функціональні обов'язки, інструкції посадових осіб фінустанови, які виконували програму рефінансування.

Клопотання було задоволене.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Нацполіція відкрила провадження за фактом неповернення Нацбанку кредиту рефінансування, що був виділений банку «Надра» у розмірі 5 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар