До новин

НБУ запровадив для банків щоквартальні звіти з фінансових ризиків

25 грудня, 2015
Законодавство
НБУ запровадив для банків щоквартальні звіти з фінансових ризиків

Правління Національного банку України 23 грудня 2015 року прийняло Постанову № 920 «Про внесення змін до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ

«Зазначеною постановою, зокрема, впроваджено щоквартальне надання Національному банку України звіту з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу та звіту з питань оцінки ризиків у сфері фінансового моніторингу», - зазначили у прес-службі.

На підставі цих звітів Національним банком здійснюватиметься оцінка ризиків використання послуг банків для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Постанову підготовлено в рамках спільної з Міжнародним валютним фондом роботи щодо впровадження в Національному банку ризик-орієнтованих інструментів виїзного і безвиїзного нагляду у сфері фінансового моніторингу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на думку експертів, НБУ всіх банкірів прочісує однією гребінкою.

Коментарі
Додати коментар