До новин

Суд відмовив Іпотечній установі у відшкодуванні боргу Радикал Банку

29 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
Суд відмовив Іпотечній установі у відшкодуванні боргу Радикал Банку

Державна іпотечна установа не змогла стягнути 106 квартир за борги ПАТ «Радикал Банк».

Про це йдеться у рішенні госпсуду міста Києва від 10 грудня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як випливає з матеріалів справи, восени 2013 року Державна іпотечна установа надала Радикал Банку позику на суму 48 млн гривень. Зобов’язання Радикал Банку були забезпечені іпотекою на майнові права ТОВ «УМК» на 106 квартир загально площею площею 10,236 тис. м2 у недобудованому житлокомплексі на вул.Онуфрія Трутенка,3.

Державна іпотечна установа повідомила, що банк порушив укладений договір в частині своєчасної сплати відсотків за користування кредитом в сумі 0,18 млн гривень за період 1- 9 липня цього року.

Нагадаємо, що 9 липня 2015 року Радикал Банк віднесено до категорії неплатоспроможних і Нацбанк запровадив у ньому тимчасову адміністрацію, а у листопаді регулятор вирішив ліквідувати фінустанову.

Відтак суд вирішив, що Радикал Банк умов кредитного договору не порушив, оскільки у зв’язку з запровадженням тимчасової адміністрації, відповідно до закону про гарантування вкладів фізичних осіб, його зобов’язання як позичальника зупинилися і прострочення зі сплати відсотків не було. Суд зазначив, що позивач може звертатися з заявою про включення його вимог до реєстру кредиторів Радикал Банку, які будуть погашатися у порядку черговості.

Компанія «УМК» оформлена на «Пасерда Венчерз ЛТД» з Кіпру. Директором є Володимир Кондратенко, син Віктора Кондратенка, депутата Бориспільської міськради від партії «УДАР». Раніше Віктор Кондратенко особисто значився власником цієї компанії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з Радикал Банку «сплило» в офшор 23 млн в день введення тимчасової адміністрації.

Коментарі
Додати коментар