До новин

На «Львіввугіллі» кажуть, що страйки працівників безпідставні

15 січня, 2016
Борги
На «Львіввугіллі» кажуть, що страйки працівників безпідставні

Керівництво «Львіввугілля» стверджує, що всі шахти, крім «Степової», працюють у штатному режимі й підстав страйкувати у гірників немає.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Львівської обласної держадміністрації з посиланням на в. о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка

«Видобуток вугілля триває. Практично усі працівники ДП «Львіввугілля» працюють відповідно до графіків. Відсутні на робочих місцях сьогодні лише 20% робітників шахти «Степової», котрі продовжують протестувати», - заявив Дяченко.

За його словами, підстав для акцій протесту немає, адже у середу, 13 січня, на рахунки підприємства надійшло 20 мільйонів гривень. Він додав, що усі кошти скерували на виплату заборгованої зарплати за листопад. Також уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених бюджеті для погашення заборгованості із зарплати шахтарям за 2015 рік.

Нагадаємо, в понеділок, 11 січня, у Червонограді шахтарі провели мітинг з вимогою виплати боргів із заробітної плати, а пізніше заблокували дорогу за 3 км від шахти. 12 січня вони у трьох місцях перекрили автотрасу, яка з'єднує Львів з прикордонним переходом на Польщу Рава-Руська. З середи, 13 січня, акцію оголосили безстроковою.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Королевська намагається зберегти контроль над «Львівською вугільною компанією».

Коментарі
Додати коментар