До новин

ВГСУ заборонив «Київпастрансу» купувати вагони в «Електронтрансу»

18 січня, 2016
Резонансні справи
ВГСУ заборонив «Київпастрансу» купувати вагони в «Електронтрансу»

Вищий господарський суд України своїм рішенням визнав чинним зобов'язання Київпастрансу від Антимонопольного комітету про скасування закупівлі трамвайних вагонів у «Електронтрансу».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву прес-служби Антимонопольного комітету України.

«Антимонопольний комітет України повідомляє, що 23 грудня 2015 року Вищий господарський суд України скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій у справі № 910/22626/15 (про визнання недійсним рішення Колегії), на підставі яких КП «Київпастранс» передчасно був укладений договір з ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» про закупівлю трамвайних вагонів», - сказали у прес-службі АМКУ.

У Комітеті уточнили, що йдеться про рішення Колегії АМКУ, згідно з яким «Київпастранс» був зобов'язаний скасувати процедуру закупівлі трамвайних вагонів. Це рішення підприємство оскаржило в суді.

«Своїм рішенням від 18.08.2015 Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель зобов'язала комунальне підприємство КП «Київпастранс» відмінити процедуру закупівлі трамвайних вагонів. Зазначене рішення було оскаржене КП «Київпастранс» до Господарського суду міста Києва (справа № 910/22626/15) та визнане недійсним рішенням суду, залишеним без змін постановою суду апеляційної інстанції», - пояснили в АМКУ.

Нагадаємо, що 30 грудня 2015 року КП «Київпастранс» на своєму сайті оприлюднило рішення провести у 2016 році закупівлю трамвайних вагонів на суму 287 мільйонів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, сумнівна фірма, пов’язана зі збанкрутілою компанією, виграла тендер «Київпастрансу» на 64 млн.

Коментарі
Додати коментар