До новин

Із наслідками госпдіяльності збанкрутілої «Оріани» не можуть впоратися навіть італійці

19 січня, 2016
Резонансні справи
Із наслідками госпдіяльності збанкрутілої «Оріани» не можуть впоратися навіть італійці

Італійська компанія WOMM взяла кредит, щоб переробляти калуські розсоли, проте не може отримати дозвіл.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Вікна».

Італійська компанія WOMM взяла кредит в італійському банку під 0,2% річних на 120 млн. євро, а калуська компанія ТзОВ «Калуська соляна компанія» отримала ліцензію на переробку небезпечних відходів. Проте фірми не можуть отримати дозвіл на переробку розсолів Домбровського кар’єру.

Про це під час виїзду на Домбровський кар’єр робочої депутатської групи повідомив директор ТзОВ «Калуська соляна компанія» Василь Петрів.

У 2013 році у Калуші було зареєстровано ТзОВ «Калуська соляна компанія». Фірма має дати старт потужному проекту, який у перспективі може вирішити кілька екологічних проблем у Калуші.

«Переробка розсолів вирішить, принаймні, одну екологічну проблему міста: зупинить зростання рівня розсолів Домбровського кар’єру та попередить їхнє поширення і забруднення територій», — каже Петрів.

У 2013 році був підписаний Меморандум між ОДА та італійською фірмою WOMM, яка і вкладатиме кошти у проект. Досі таких Меморандумів було підписано кілька. Однак, досі інвесторам не дали дозвіл на переробку розсолів Домбровського кар’єру.

«Кредит в італійському банку стоїть, а в Україні італійці не можуть отримати дозвіл на переробку розсолів» — скаржиться директор.

Справа, нагадаємо, загальмувала через те, що досі не розпочата санація ВАТ «Оріана», у віданні якої знаходиться і Домбровський кар’єр.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд залишив Прибузький гранітний кар’єр фірмі-банкруту, яка не платить за користування ним державі.

Коментарі
Додати коментар