До новин

Петренко: Закон про банкрутство недосконалий

19 березня, 2015
Законодавство
Петренко: Закон про банкрутство недосконалий

Діючий закон про банкрутство недосконалий і має багато корупційних складових, заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час брифінгу в Кабінеті міністрів.

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

"Можу констатувати, закон про банкрутство – недосконалий. Він дуже складний з точки зору процедур і регуляції. Він має багато корупційних складових, пов’язаних із продажем майна за заниженими цінами. В результаті це майно неефективно використовується не на користь кредиторів, і в тому числі не на користь боржника", - заявив Петренко.

На думку міністра, діючий закон про банкрутство потребує серйозних змін, які уряд буде ініціювати найближчим часом.

"Цей закон потребує серйозних змін і, напевно, нового закону про відновлення платоспроможності. На цьому етапі ми спробували відкоригувати найбільш негативні положення цього закону і маємо надію, що парламент їх схвалить», - повідомив міністр юстиції України.

Петренко очікує, що ці реформи позначаться на позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

"У вирішенні питань неплатоспроможності ми очікуємо перескочити з поганого 142 місця хоча б на 108-ме», - сподівається Петренко.

Загалом, додав він, покращивши чотири показники щодо реєстрації бізнесу і власності, вирішення питань з неплатоспроможності і забезпечення виконання контрактів, Україна має шанс піднятися в загальному рейтингу Doing Business з 96 на 79 місце. А це чудовий показник для інвесторів.

"Досвід інших країн свідчить, що кожне підвищення рейтингу країни на один пункт оцінюється приблизно в 600 млн доларів додаткових інвестицій. Не важко порахувати, скільки ми отримаємо додатково, якщо піднімемося в рейтингу Doing Business на 16-17 пунктів», - резюмував міністр юстиції.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національний банк України виступив з ініціативою не відносити банки до категорії неплатоспроможних, якщо проблеми у фінустанови виникли через девальвацію гривні після 6 лютого минулого року.

Джерело фото: Банкрутство & Ліквідація
Коментарі
Додати коментар