До новин

Посиливши відповідальность банкірів, Україна прискорила реформи, - моніторинг

20 березня, 2015
Законодавство
Посиливши відповідальность банкірів, Україна прискорила реформи, - моніторинг

Згідно індексу моніторингу реформ (ІMoРe), проведеного аналітичним порталом Vox Ukraine, суттєвий прогрес у реформах в Україні був відзначений завдяки прийнятому та підписаному закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Vox Ukraine.

При цьому на порталі відзначають, що найбільш успішні реформи в Україні відбулися у напрямку "Монетарна політика та фінансові ринки".

Тож, IMoРe в Україні за період моніторингу з лютого до 8 березня 2015 року становить +2,2 бали з можливого діапазону від -5 до +5 балів.

Це найбільше значення індексу з початку спостережень у грудні 2014 року і відповідає прийнятному темпу реформ (рівень від 2 до 3 балів).

Суттєвий прогрес у реформах пов’язаний з виконанням вимог МВФ, зокрема прийняттям пакету важливих законів, серед яких зміни до діючого законодавства щодо посилення відповідальності власників банків або пов'язаних осіб за доведення фінустанови до банкрутства.

"Даний закон з пакету МВФ сприятиме швидкому очищенню банківської системи від недієздатних банків та знизить видатки держави на реабілітацію банківського сектору", - йдеться у висновку Vox Ukraine.

Проте експерти попереджують, що позитивні наслідки від даного закону слід очікувати лише за умови належного його виконання.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку березня Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності власників банків.

Джерело фото: voxukraine.org

Коментарі
Додати коментар