До новин

Мінфін РФ хоче конвертувати вклади росіян в капітал проблемних банків

02 лютого, 2016
Законодавство
Мінфін РФ хоче конвертувати вклади росіян в капітал проблемних банків

В Росії великі вклади приватних осіб можуть бути примусово конвертовані в капітал проблемних фінансових установ.

Про це російським журналістам розповів заступник міністра фінансів Олексій Моісеєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зізнався чиновник, великі депозити — розміром від 100 млн рублів — приватних осіб можуть бути примусово конвертовані для фінансового оздоровлення в капітал проблемних російських банків в рамках нового механізму bail-in (примусова конвертація вимог кредиторів третьої черги в субординовані позики або статутний капітал банку).

«По суті економічної діяльності фізособи з такими великими внесками не відрізняються від юридичних», — впевнений Моісеєв.

Поки ця ідея обговорюється в межах в російському Мінфіні.

«Поки немає точного розуміння, про яку граничну суму вкладу йдеться», — додав він.

При цьому представник міністерства запевняє, що механізм bail-in допоможе вкладникам — власникам великих сум - зберегти свої кошти понад страхової суми 1,4 млн рублів. Зараз в разі санації вкладник гарантовано отримує тільки застраховані 1,4 млн рублів, а вся інша частина — під питанням.

«Bail-in може розглядатися як додаткова компенсація», — запевняє Моісеєв.

«Це не стосується працюючих банків, мова йде про банки що перебувають у стані санації, але фактично вже припинили роботу», — зазначає співробітник Мінфіну, підкреслюючи, що міністерство тільки приступило до вивчення цього інструменту.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, до банкрутства Росії залишилось півтора року.

 

Читайте також: Через санкції минулого року збитки РФ склали €25 млрд

Коментарі
Додати коментар