До новин

Очільник «Укргазвидобування» розповів про брудні фінансові схеми, що діяли на підприємстві

02 лютого, 2016
Резонансні справи
Очільник «Укргазвидобування» розповів про брудні фінансові схеми, що діяли на підприємстві

Голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко оприлюднив інформацію про оборудки, які здійснювалися за часів роботи колишнього менеджменту компанії.

Про це голова правління «Укргазвидобування» повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Влітку «Укргазвидобування» - це був такий дрейфуючий безпорадний корабель з пробитим дном. Видобуток падав. Перспектив зростання нуль, тому що останні 5 років інвестиції в розвідку, видобуток були мінімальні - тільки на підтримання саме того рівня 14,5-15 млрд кубометрів», - написав він.

За його словам, на той момент на рахунках залишилось 500 тисяч гривень з 3 млрд кредитного портфелю, а 1 млрд фактично був в дефолті - вже півроку компанія не платила відсотки, не кажучи про погашення тіла заборгованості.

Голова «Укргазвидобування» також навів приклад того, як з компанії виводилися гроші.

«В травні 2015 року 373 млн гривень були виведені на депозит в «Банку Інвестицій та заощаджень». На протязі місяця до мого приходу були нашвидкоруч проведені сумнівні тендери загалом на 100 млн гривень», - зазначив Прохоренко.

«На хитрій операції з закупівлі морського койлтюбінгу для потреб нашого «Полтавагазвидобування» намагалися вкрасти 54 млн гривень. На закупівлі обладнання КІПіА для Шебелинського заводу намагалися вкрасти 36 млн гривень. І далі і далі - список оборудок дуже довгий», - написав він.

Він наголосив, що щось вже вдалося повернути, а за щось компанія продовжує судитися.

«Крім цього, був ряд судових справ по стягненню з «Укргазвидобування» сотень мільйонів гривень. При цьому попереду ясно маячив привід багатомільярдних виплат за новою ставкою ренти 70% - лише в серпні 2015 року компанія повинна була сплатити 4 млрд гривень ренти. 4 млрд, яких, завдяки оборудкам, у компанії просто не було», - підсумував голова «Укргазвидобування».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Нафтогаз» погасив всі борги перед «Укргазвидобуванням».

Коментарі
Додати коментар