До новин

В РФ збанкрутували два московських банки

08 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
В РФ збанкрутували два московських банки

Банк Росії відкликав 5 лютого ліцензії на здійснення банківської діяльності у столичних Міленіум Банку і Регнум Банку. Перший, за інформацією російських ЗМІ, пов'язаний з сином генпрокурора Росії Ігоря Чайки.

Рішення про відкликання ліцензій прийнято у зв'язку з невиконанням банками федеральних законів, регулюючих банківську діяльність, а також нормативних актів ЦБ, йдеться на сайті регулятора, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Міленіум Банк при незадовільному якості активів неадекватно оцінював прийняті кредитні ризики. Належна оцінка кредитного ризику на вимогу наглядового органу виявила втрату власних коштів (капіталу) банку.

Регнум Банк проводив ризикову кредитну політику, пов'язану з розміщенням коштів в низькоякісні активи. Оцінка ризиків і достовірне відображення вартості активів банку призводить до повної втрати його капіталу.

ЗАТ «КБ «Міленіум Банк» — невеликий за розміром активів московський банк (активи нетто станом на 1 лютого становили 8,5 млрд руб.), афілійований з структурами ВАТ «РЖД» і його підрядними організаціями. Близько 48% акцій банку належить структурам РЖД. Банк орієнтований на обслуговування підрядних структур і контрагентів РЖД і надає стандартні банківські послуги фізичним та юридичним особам. Основним джерелом фондування виступають кошти корпоративних клієнтів. У рейтингу Banki.ru займає 278-е місце.

Активи нетто ТОВ «Регнум Банк» за станом на 1 лютого становили 1,4 млрд руб. (572-е місце в рейтингу Banki.ru). Цей столичний банк розширив свій бізнес на початку 2015 року після приєднання до нього Регіонального корпоративного банку. Основні напрямки діяльності — кредитування та обслуговування рахунків корпоративних клієнтів і роздрібне кредитування. Основними джерелами фондування виступають кошти клієнтів і власний капітал. Контролюється групою приватних осіб, до складу якої входять громадяни Туреччини

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінфін РФ хоче конвертувати вклади росіян в капітал проблемних банків.

Коментарі
Додати коментар