До новин

Одеська поліція взялася за збанкрутілий Імексбанк

09 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
Одеська поліція взялася за збанкрутілий Імексбанк

Поліція розслідує справу про розтрату топ-менеджментом Імексбанку 280 млн гривень.

Про це йдеться в ухвалі Печерського суду Києва від 25 січня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

З матеріалів справи випливає, що керівництво Імексбанку з листопада 2014 року по січень 2015 розтратило майно банку, завдавши збитків фінустанові на 280 млн гривень.

Один з основних власників Імексбанку - член депутатської групи «Відродження» екс-регіонал Леонід Клімов.

Головне слідче управління Національної поліції відкрило кримінальне провадження за фактом розтрати в особливо великих розмірах.

З'ясувалося, що в кінці 2014 року Імексбанк переуступив право вимоги по 23 254 кредитними договорами, які були раніше укладені банком з позичальниками-фізичними особами. Згідно з цим договором, новим кредитором багатотисячної армії позичальників банку стала невідома фірма «Компанія Дасті».

Крім того, поліція з'ясовує обставини ще однієї сумнівної угоди між Імексбанком та британською компанією YUNERO SPIN LTD. Виявилося, що у 2012 році сторони нібито уклали контракт на суму $13 млн на постачання банку програмного комплексу автоматизації «Банк».

Фінустанова сплатила за цим договором лише в 2015 році. Поліція зараз з'ясовує, чи дійсно така послуга була надана одеському банку.

Наприкінці січня 2015 року Нацбанк визнав одеський Імексбанк неплатоспроможним і ввів тимчасову адміністрацію. За даними НБУ на 1 жовтня 2014 року, загальний кредитний портфель фізосіб цієї фінустанови становив 342,5 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Сбербанк судиться з компаніями власника Імексбанку за понад 1 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар