До новин

НБУ: З ринку виведено основні банки, що займалися відмиванням грошей

24 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ: З ринку виведено основні банки, що займалися відмиванням грошей

Перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук заявив, що регулятор активно бореться відмиванням грошей, і наразі основні платформи для відмивання грошей виведені з ринку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю Писарука виданню УНІАН.

За словами заступника Валерії Гонтаревої, дрібних банків, які спеціалізуються на відмиванні грошей, практично не залишилося.

"Рішучість Нацбанку боротися з "мийками" не знизилася. Можливо, видимий ефект цієї боротьби знизився через те, що основні платформи ми вивели. З професійних "банків-мийок", які ми вивели з ринку, ніхто не повернувся з Фонду гарантування вкладів фізосіб", - сказав Писарук.

Водночас він зазначив, що при зниженні обсягів операцій, які можуть бути пов'язані з відмиванням грошей по банках третьої-четвертої груп, ця діяльність переміщується у більші банки, де її виявити складніше.

"Зараз ми працюємо з великими банками, допомагаємо посилити служби фінансового моніторингу. Відстежуємо міграцію конверт-центрів між банками, іноді це відловлює фіскальна служба. Ми всі над цим працюємо, намагаємося виявляти діючі конверт-центри та перешкоджати створенню нових. Це непростий процес", - визнав представник регулятора.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ перегляне критерії віднесення банків до неплатоспроможних.

Джерело фото: lemag.ma

Коментарі
Додати коментар