До новин

Суд зобов'язав НБУ скасувати постанову про неплатоспроможність Профінбанку

26 березня, 2015
Резонансні справи
Суд зобов'язав НБУ скасувати постанову про неплатоспроможність Профінбанку

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним рішення Національного банку України про віднесення ПАТ "Банк Професійного Фінансування" до категорії неплатоспроможних та зобов'язав регулятора скасувати відповідну постанову.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

"Визнати протиправною та скасувати постанову правління Національного банку України від 19 січня 2015 року №35/БТ про віднесення Публічного акціонерного товариства "Банк професійного фінансування" до категорії неплатоспроможних", - йдеться в постанові суду.

Таке рішення прийняте через те, що віднесення Профінбанку до категорії неплатоспроможних не є обґрунтованим. Зокрема, з тієї причини, що у ході досудового слідства НБУ не зміг навести доказів того, що банк грубо або систематично порушував вимоги законодавства щодо протидії відмиванню коштів, отриманих незаконним шляхом. Саме ці звинувачення НБУ щодо Профінбанку лягли в основу постанови про віднесення фінансової установи до категорії неплатоспроможних, що спричинило за собою введення тимчасової адміністрації.

Раніше Профін Банк називався Ікар-банк. Він був створений у 1989 році. Найбільшим його акціонером на 1 липня 2014 року була Xeronia Limited (Кіпр, 98,8%).

За розміром загальних активів на 1 жовтня 2014 року Профінбанк займав 128-е місце (536,141 млн грн) серед 166 діючих у країні банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Профінбанк подав позов до Окружного адміністративного суду Києва із вимогою визнати протиправною і скасувати постанову НБУ про визнання фінустанови неплатоспроможною, призупинити дію даної постанови та вивести з банку тимчасову адміністрацію.

Джерело фото: profinbank.com

Коментарі
Додати коментар