До новин

Суд на півроку продовжив санацію «Сумихімпрому»

02 березня, 2016
Санація
Суд на півроку продовжив санацію «Сумихімпрому»

Харківський апеляційний госпсуд підтвердив рішення Господарського суду Сумської області про продовження санації ПАТ «Сумихімпром» на 6 місяців - до 8 червня 2016 року.

Про це заявив розпорядник майна ПАТ «Сумихімпром», старший партнер юридичної фірми «Ілляшев і Партнери» Роман Марченко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Простежується тенденція до зменшення збитковості підприємства в 2014 році і виходу на прибутковість в 2015. За результатами своєї діяльності за 9 місяців 2015 року «Сумихімпром» наростило свою прибутковість, отримавши в 2015 році позитивний результат». - йдеться у повідомленні апеляційного суду.

Згідно з повідомленням, в період санації тільки на капітальні інвестиції було витрачено понад 120 млн грн, на поточні ремонти - понад 150 млн грн, до бюджетів усіх рівнів та соцфондів було перераховано податків і зборів на суму понад 320 млн грн.

«Продовження процедури санації - єдиний спосіб запобігти банкрутству «Сумихімпрому», майже на 100% державного підприємства, що має стратегічний статус для хімічної галузі України», - заявив Марченко.

Підготовлений план санації підприємства передбачає збереження його цілісного майнового комплексу і робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування виробництва продукції.

Як відомо, 14 січня 2015 року на загальних зборах кредиторів ПАТ «Сумихімпром» було затверджено рішення про викуп боргів у заставних кредиторів (ВАБанку, Укрексімбанку та Банку Аваль), які відмовилися погодити план оздоровлення ПАТ «Сумихімпром».

Раніше план санації був погоджений комітетом кредиторів і загальними зборами кредиторів. Для початку виконання план санації підлягає затвердженню Фондом держмайна і Господарським судом Сумської області.

Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд гривень.

Загальна сума заборгованості ПАТ перед банками, які відмовилися погодити план санації, становить близько 340 млн гривень.

Підприємство займає третє місце в місті Суми за розміром відрахувань до місцевого бюджету.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у грудні 2015 року на «Сумихімпромі» змінився керівник.

Коментарі
Додати коментар