До новин

«Нібулон» виграв у фірми Бахматюка в арбітражі GAFTA $17,5 млн

14 березня, 2016
Борги
«Нібулон» виграв у фірми Бахматюка в арбітражі GAFTA $17,5 млн

Трейдерська компанія «Нібулон» (Швейцарія) виграла спір на $17,5 млн у компанії «Райз» (Київ), через що остання оголошеня дефолтером.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Справу розглядав Арбітражний суд Міжнародної асоціації торгівлі зерном і кормами (GAFTA).

«Процедура у Високому суді Англії і всі будь-які інші процедури, які тільки можливі на території Англії вже завершені, рішення є остаточним», – заявив заступник гендиректора «Нібулон» Андрій Васильєв.

У свою чергу, українська компанія Олега Бахматюка заявила, що не визнає борг перед зернотрейдером і має намір відстоювати свої права.

«Компанія «Райз» не визнає борг перед «Нібулон» і продовжить боротьбу у всіх можливих інстанціях. Важливо згадати, що Високий суд Лондона 24 березня 2015 року став на бік «Райз» і виніс рішення про перегляд рішення GAFTA», – повідомили в холдингу Укрлендфармінг, який придбав «Райз» в 2011 році.

В агрохолдингу пояснили, що «Райз» уклав з «Нібулон» договір на поставку 158 тис. тонн кукурудзи, які компанія не виконала через те, що в той час Україна ввела квотування експорту цього зерна.

Укрлендфармінг також додав, що «Райз» не отримував передоплати від швейцарського зернотрейдера. Але, незважаючи на це «Нібулон» продовжує спроби стягнути з компанії суму, рівну вартості всієї непоставленої кукурудзи, а також штрафи і вартість юридичних послуг.

Заступник гендиректора трейдера повідомив, що GAFTA тричі зверталася до «Райзу» з попередженням і після цього оголосила всім своїм членам, що компанія не виконала остаточного рішення арбітражу.

«Райз» оголошено дефолтером у зв'язку з невиконанням зобов'язань. Загальна сума, яку компанія зобов'язана сплатити – $21,5 млн, з якою $17,536 млн – зобов'язання за поставку кукурудзи, інша частина – штрафні санкції», – заявив Андрій Васильєв.

«Нібулон» володіє елеваторними потужностями загальною місткістю понад 1,7 млн тонн, а також власним перевантажувальним терміналом в Миколаєві.

Укрлендфармінг займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збиток агрохолдингу Бахматюка склав $164 млн.

 

Читайте також: НБУ визнав неплатоспроможним банк Бахматюка «Фінансова ініціатива».

Коментарі
Додати коментар