До новин

Міненерго шукає шляхи витягнути шахти із хронічних збитків

14 березня, 2016
Санація
Міненерго шукає шляхи витягнути шахти із хронічних збитків

Концепція реформування вугільної промисловості від профільного міністерства покликана вивести галузь на беззбиткову роботу.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

У прес-службі зазначили, що прийняття концепції Державної цільової економічної програми реформування вугільної промисловості до 2020 року стане важливим кроком для впровадження реформ та ефективної роботи вугільної галузі.

Так, проект розпорядження Кабінету Міністрів «Про схвалення Концепції Державної цільової економічної програми реформування вугільної промисловості до 2020 року», розроблений фахівцями Міненерго, погоджений Мінфіном і передано для розгляду урядом.

«Якнайшвидше прийняття даного проекту Концепції Урядом дозволить розпочати роботи з розробки Державної цільової економічної програми реформування вугільної промисловості до 2020 року, до яких будуть залучені фахівці обласних державних адміністрацій, на території яких розміщені підприємства вугільної галузі, Мінсоцполітики, галузевих профспілок та інших установ», - впевнені у відомстві.

Згідно з проектом концепції, оптимальним напрямком для вирішення проблеми збиткової роботи вугільних шахт буде ефективне реформування вугільної галузі і виведення їх на беззбиткову роботу.

«Серед завдань, передбачених концепцією, - вдосконалення нормативно-правової бази для прискорення реструктуризації збиткових шахт підвищення інвестиційної привабливості вуглевидобувних підприємств; створення механізмів соціального захисту вивільнюваних працівників і вирішення екологічних проблем; підготовку шахт до приватизації», - уточнюється в повідомленні.

Конкретні заходи, включаючи підвищення інвестиційної привабливості вуглевидобувних підприємств, шляхи збільшення обсягів та підвищення економічної ефективності вуглевидобутку, будуть приведені у Державній цільовій економічній програмі реформування вугільної промисловості до 2020 року.

 «Варто відзначити, що основні напрямки проекту Концепції Державної цільової економічної програми реформування вугільної промисловості до 2020 року повністю відповідають напрямку реформування вугільної промисловості... Даний проект доопрацьовано Міненерговугілля на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 07.11.2015 р», - підсумували у міністерстві.

Як повідомляється, для цього проведені додаткові консультації і заходи з метою врегулювання розбіжностей з Міністерством фінансів України. В результаті проект концепції з незначними змінами погоджений Міністерством фінансів без зауважень.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що на фінансування вугільної галузі в 2016 р. буде спрямовано 300 млн грн. Також Міненерговугілля пропонував сформувати з життєздатних держшахт вертикально інтегровану компанію.

Нагадаємо, кредиторська заборгованість вугільної галузі за рік зросла на 5 мільярдів

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін вирішив ліквідувати держшахту «Південна», ще дві шахти – на черзі.

Коментарі
Додати коментар