До новин

Акціонери «Азовмашу» ініціювали банкрутство підконтрольного підприємства

16 березня, 2016
Банкрутство підприємств
Акціонери «Азовмашу» ініціювали банкрутство підконтрольного підприємства

Акціонери вагонобудівного холдингу «Азовмаш» ініціювали процес банкрутства свого ключового промислового активу — компанії «Азовзагальмаш».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Ділову столицю».

На початку березня в господарський суд Києва надійшла нова заява про початок банкрутства заводу групи «Азовмаш»: мова йде про головний промисловий актив — ПАТ «Азовзагальмаш». Саме на це підприємство припадає левова частка виручки вагонобудівного холдингу, так і його боргів.

Його борги на початок 2015 року перевищили 6,3 млрд грн, у тому числі за банківськими кредитами — понад 4,2 млрд грн. У своєму нинішньому фінансовому становищі компанія не в змозі погасити ці вимоги, і останні кілька років вона займалася переговорами про реструктуризацію боргових зобов'язань.

Нагадаємо, на початку лютого господарський суд Києва прийняв до розгляду заяви відразу двох кредиторів — «Укрфаворіт» і торгово-промислової компанії «Літмашимпекс» — про початок банкрутства заводу «Азовелектросталь» (також входить до групи «Азовмаш»). Обидва ініціатора формально не мали відношення до боржника (перша компанія входить в орбіту мелітопольського бізнесмена Іси Ісаєва, друга — харків'ян Євгена Андрійчука та Антона Скотаренко), однак їх приклад, схоже, надихнув власників «Азовмашу».

В ході банкрутства вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів, накопичені борги перед якими заморожуються судом.

А з урахуванням того, що ініціатором банкрутства «Азовзагальмашу» стали вже згадана «Азовелектросталь» і «Азовська сталеплавильна компанія», що знаходяться під контролем бенефіціара групи Світлани Савчук та її зятя Тараса Поліщука, кредитні канікули підприємства при грамотному підході до справи можуть затягнутися надовго.

Ключові підприємства групи, що базуються в Маріуполі, — «Азовзагальмаш», Маріупольський завод важкого машинобудування, Маріупольський термічний завод і «Азовелектросталь» — нещодавно перереєструвалися в нежитловому приміщенні на вул. Пожарського (Соцмісто) на лівому березі Києва. Незадовго до цього в столиці була створена нова керуюча компанія «Азовмаш груп», яку очолив екс-міністр економіки Ігор Прасолов.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, екс-міністр уряду Азарова рятуватиме підприємства «Азовмашу» від банкрутства.

Коментарі
Додати коментар