До новин

Суд стягнув з власника збанкрутілого Імексбанку 310 млн грн на користь НБУ

18 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
Суд стягнув з власника збанкрутілого Імексбанку 310 млн грн на користь НБУ

Приморський районний суд Одеси рішенням від 16 березня 2016 року стягнув з Леоніда Клімова на користь Національного банку України суму заборгованості за кредитним договором про надання стабілізаційного кредиту ПАТ «Імексбанк» на загальну суму 309,851 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Крім того, вказаним рішенням з Клімова на користь Національного банку стягнуто суму сплаченого судового збору в розмірі 4,6 млн гривень.

Суд задовольнив позов Нацбанку, наклавши арешт на житловий будинок та квартиру в м. Одесі, автомобілі марки «Мерседес», паркомісця у м. Одесі, що належать Клімову Л. М. Крім того, арештовано акції декількох компаній, у тому числі ФК «Чорноморець», щодо яких останній є кінцевим бенефіціарним власником. Зазначене забезпечення сприятиме виконанню рішення суду у випадку набрання ним законної сили.

«Договір про надання стабілізаційного кредиту між НБУ та Імексбанком був укладений 28 листопада 2014 року. Поручителем за кредитом виступав Клімов, однак свої зобов’язання банк та поручитель не виконали», - нагадали в НБУ.

Нагадаємо, Національний банк 26 січня 2015 року відніс банк Клімова до категорії неплатоспроможних у зв’язку з незадовільним фінансовим станом. Крім того, регулятор виявив операції, проведені всупереч вимогам НБУ, а також з порушенням нормативно-правових актів. Зокрема, це стосувалося дострокового повернення субординованого боргу, що призвело до зменшення капіталу та суттєвого погіршення стану його ліквідності. 21 травня 2015 року у банку було відкликано банківську ліцензію.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Сбербанк судиться з компаніями Клімова за понад 1 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар