До новин

Стокгольмський арбітраж заборонив ОПЗ відчужувати необоротні активи, - Group DF

04 квітня, 2016
Борги
Стокгольмський арбітраж заборонив ОПЗ відчужувати необоротні активи, - Group DF

Стокгольмський арбітраж 31 березня задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited (входить в Group DF) і наказав ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження будь-яким чином своїх необоротних активів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Group DF.

У компанії розповіли, що Ostchem звернулася у Стокгольмський арбітраж для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами групи, враховуючи значний обсяг вимог, приватизацію підприємства, що готується, і зростаючі ризики неповернення боргу. Зокрема, компанія Ostchem Holding Limited стурбована збільшенням кредиторської заборгованості ОПЗ за рахунок залучення кредитів від державних банків.

За словами Group DF, єдиною метою Ostchem Holding Limited при зверненні в арбітраж є повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ. Сума сформованого майже три роки тому боргу ОПЗ перед Ostchem Holding Limited (без урахування штрафів, пені та інших втрат) становить 193 млн доларів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд узаконив мирову угоду, згідно з якою Одеський припортовий завод поверне компанії «РГК Трейдинг», що також належить Дмитру Фірташу, борг у розмірі 345 млн гривень до кінця травня 2016 року.

Коментарі
Додати коментар