До новин

Рішення Стокгольмського арбітражу не вплине на процес приватизації ОПЗ, - ФДМУ

04 квітня, 2016
Борги
Рішення Стокгольмського арбітражу не вплине на процес приватизації ОПЗ, - ФДМУ

Рішення Стокгольмського арбітражу про заборону Одеському припортовому заводу відчужувати його необоротні активи ніяк не вплине на плани держави віддати підприємство у приватні руки, до того ж ухвалу має спершу визнати український суд.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на допис у Facebook голови Фонду держмайна України Ігора Білоуса.

"Закликаю ЗМІ припинити поширення домислів і недостовірної інформації. Сподіваюся, ми всі зацікавлені в проведенні прозорої приватизації і залученні в економіку країни і на завод іноземних інвестицій, а не в розповсюдженні провокацій і паніки. Стокгольмський суд заборонив відчуження необоротних активів ОПЗ. Ми продаємо акції, а не, наприклад, окремі будівлі чи агрегати з виробництва аміаку. Рішення цього суду жодним чином не вплине на плани щодо приватизації ОПЗ і на процеси, які вже було розпочато і які ніхто не збирається зупиняти. Єдине, на що воно може вплинути, – це на наші наміри якомога швидше ухвалити рішення щодо боргу ОПЗ перед Фірташем", - написав він.

Білоус також додав, що це рішення суду поки що зарано виконувати, адже його спершу має визнати український суд.

"У продовження теми ОПЗ і рішення Стокгольмського суду хочу також звернути вашу увагу на те, що його рішення у будь-якому разі поки не є обов’язковим до виконання, оскільки має бути визнано українським судовим законодавством. І навіть після цього ОПЗ у разі необхідності може подати апеляцію. А ще краще – знайти можливість виплатити або реструктурувати цей борг", - відзначив він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Стокгольмський арбітраж 31 березня задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited (входить в Group DF) і наказав ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження будь-яким чином своїх необоротних активів.

Коментарі
Додати коментар