До новин

Урядовий законопроект №2382 має передбачати не право, а обов'язок виконавця знімати арешт з майна після погашення боргів, - експерт

06 квітня, 2015
Законодавство
Урядовий законопроект №2382 має передбачати не право, а обов'язок виконавця знімати арешт з майна після погашення боргів, - експерт

Старший юрист судової практики ЮБ "Єгоров, Пугінскій, Афанасьєв і партнери" Україна Арсен Мілютін звертає увагу, що урядовий проект закону №2382 передбачає надання державному виконавцю дискреційних повноважень щодо зняття арешту з майна боржника за умов погашення боргів, у той час як зняття арешту у такому випадку має бути обов'язковим.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі для інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

"Розробники законопроекту надають право виконавцю знімати арешт з майна боржника, якщо на рахунок надійшла повна сума, яка покриває виконавчий документ та витрати. Такі положення закону, на наш погляд, мають бути не дискреційними для виконавця, а обов’язковими. Тобто виконавець зобов'язаний зняти арешт", - зазначає юрист.

На думку Мілютіна, якщо законотворці бажають надати виконавцю дискреційні повноваження, то мали б деталізувати це питання у законопроекті.

"Якщо ж розробники дійсно мали на увазі можливість певної дискреції, то необхідно вказати, в чому вона полягає, в яких випадках знімається, а в яких – ні", - сказав він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін зареєстрував у Раді законопроект №2382, яким передбачено впровадження наказної форми господарського процесу, оптимізація процесу примусового виконання рішень, системний захист прав кредиторів та інші нововведення.

Коментарі
Додати коментар