До новин

Через бездіяльність Коболєва борг «Укрнафти» зріс до 10,6 млрд, - нардеп

12 травня, 2016
Борги
Через бездіяльність Коболєва борг «Укрнафти» зріс до 10,6 млрд, - нардеп

Через невиконання своїх службових обов'язків головою наглядової ради ПАТ «Укрнафта» Андрієм Коболєвим податковий борг підприємства зріс з 5,11 млрд до 10,6 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат від партії «Самопоміч» Вікторія Войціцька, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Більше року я, народний депутат, є свідком невиконання Коболєвим своїх службових обов'язків як головою Наглядової ради ПАТ «Укрнафта», що завдає істотної шкоди державним інтересам», - зазначила нардеп.

Вона нагадала, що з травня 2015 року у голови Наглядової ради ПАТ «Укрнафта» були всі законодавчі важелі для повернення Товариства під державний контроль, належної зміни керівництва та повернення податкового боргу до Державного бюджету.

«В зв'язку з невиконанням Коболєвим своїх службових обов'язків, а саме невикористанням повноважень, наданих йому Законом України «Про акціонерні товариства» та внутрішнім Статутом ПАТ «Укрнафта», заподіяв істотну шкоду державним інтересам у вигляді збільшення податкового боргу компанії ПАТ «Укрнафта» з 5,11 млрд грн (станом на травень 2015 року) до 10,6 млрд гривень, станом на травень 2016 року. Бонусом до цього боргу є 18 млрд грн, які штучно виводились з компанії протягом року», - написала вона.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, погашення податкової заборгованості призведе до банкрутства «Укрнафти».

Коментарі
Додати коментар